Sol och bad

En stor del av Rhodos kust består av stränder, och här kan du alltid hitta din egen favorit. För det mesta blåser det väldigt mycket på västkusten, vilket gör stränderna där populära att besöka under de varma sommarmånaderna. De flesta och bästa stränderna finns på östkusten, där det oftast är lite varmare. Alla stränder har solsängar och parasoll att hyra, från 3-4 euro per person.

Windy Beach - Rhodos stad
Västra stranden i Rhodos stad, även kallad Windy Beach, är en 800 meter lång grusstrand. Stranden är inte långgrund, men inte heller djup på en gång. Undervattensströmmar kan förekomma när det blåser mycket. Restauranger, barer och caféer finns vid huvudvägen ovanför stranden, ca 50 meter upp.

Elli Beach - Rhodos stad
Elli Beach är en 500 meter lång grusstrand som är långgrund. Undervattensströmmar är ovanliga. Restauranger, barer och caféer finns vid huvudvägen ovanför stranden, ca 50 meter upp. Dessutom säljs ofta drycker och frukt direkt på stranden. Begränsat utbud av vattensporter, större utbud av detta finns i Ixia efter västkusten.

Ixia
Stenstrand belägen mellan Kritika och Trianda. Det är strömt, ofta vågigt, blåsigt och inte speciellt barnvänligt eftersom det inte är långgrunt. Här finns vattensporter som vindsurfing, jetski, vattenskidor och bananbåt. Priserna varierar. 

Triandabukten
Triandabukten hittar du på västkusten utanför byarna Ixia och Ialyssos. Här blåser ofta en frisk vind och stället är populärt för vindsurfing.

Kallithea Springs
Den populära stranden i Kallithea består mest av klippor och små "strandremsor". Solstolar finns utplacerade på klipporna och det finns även stegar som gör att man lätt tar sig ner i vattnet.

Oasis, Thassos, S:t Nicolas
Dessa tre klippstränder ligger mellan Kallithea och Faliraki. Om du kommer från Kallithea och kör mot Faliraki, ser du ca 2 kilometer efter Sunwing Kallithea Beach en skylt på vänster sida där det står namnen på de tre stränderna. Det är direkt efter Kallithea Springs. Det finns solstolar utplacerade på klipporna, och en taverna på varje strand. 

Faliraki
Lång härlig sandstrand som både är långgrund och badvänlig, då det generellt varken finns undervattensströmmar eller vågor här. Däremot finns massor av vattensporter. Mittemot Hotell Esperides ligger ett stort vattenland med rutschkanor, caféer, restauranger och affärer.

Afandou
Ligger söder om Faliraki-stranden och är betydligt lugnare. Stranden är sex kilometer lång, så den som vill vara i fred kan enkelt hitta ett stycke där det inte är så många människor. Stranden är bra för snorkling då den består av småsten. Eftersom det inte finns någon sand som virvlar runt, är vattnet helt klart. 

Anthony Quinn
En liten strand som är bra att snorkla vid. I detta område spelades stora delar av filmen "Kanonerna på Navarone" in. 

Tsambika
Fin sandstrand på östkusten, ca 30 kilometer från Rhodos stad. Långgrund, och det är varken strömt eller vågigt. Två kilometers promenad från där lokalbussen stannar.

Golden Beach
Den här stranden måste du anstränga dig lite för att hitta, men i gengäld är den fantastisk och i stort sett bara känd bland grekerna. Kör mot Haraki, söder om Afandou. 500 meter innan Haraki kör du av, och följer en icke asfalterad väg mot Golden Beach. Så småningom kommer du fram till denna fantastiska strand täckt av finkornig gyllene sand.

Haraki/Agathi
Ett paradis för dig som önskar lugn och ro! Haraki/Agathi ligger 37 kilometer från Rhodos stad. Mindre serveringar som serverar små mezerätter. 

Lindos
Nedanför Lindos ligger en vik med två härliga sandstränder. Bakom berget finns en annan, delvis skyddad vik där det också erbjuds bra badmöjligheter.

Pefkos
I Pefkos kan du välja mellan en långsträckt sandstrand och små charmiga badvikar.

Kiotari
Stenstrand som sträcker sig söderut från Kiotari. Här får du mest lugn och ro av alla stränder under högsäsong, eftersom turismen inte är särskilt utbredd i området. Det innebär också att du inte kan räkna med att hitta solstolar eller tavernor i närheten. 

Prassonissi
Ligger på den södra spetsen av ön - ett paradis för vindsurfare. Möjlighet att campa för den som vill. Här kan du se den stora skillnaden mellan ebb och flod.