Safe Travel

Vi uppdaterar denna sidan löpande när nya direktiv meddelas från myndigheterna och den grekiska regeringen. Sidan är senast uppdaterad  15/9.

Inresa till Sverige

För utländska medborgare som inte har ett svenskt pass finns det regler för inresa i Sverige. Läs vad som gäller för just dig på:

Corona – så påverkas resandet till Sverige | Polismyndigheten (polisen.se)

Våra rutiner för en trygg semester under corona-pandemin  
 
Vi har arbetat för fullt med att säkerställa att samtliga hygien- och säkerhetsrutiner lever upp till högsta nivå genom hela din resa. Som alltid ska du kunna slappna av och känna dig trygg när du reser med oss. På våra hotell, våra flyg, transferbussar och alla andra aktiviteter under din semester.  Vi följer givetvis olika länders restriktioner och lokala myndigheters krav.  Läs mer här >>> https://www.ving.se/resor/tryggt-resande  

Hotell

Varje hotell informerar vid ankomst gällande sina säkerhetsrutiner, ta del av deras information för en säker och trygg vistelse på just ditt hotell.

Grekland - Rhodos

För att säkerställa att smittspridningen på Rhodos inte stiger har myndigheterna infört speciella åtgärder men har också lättat något på restriktionerna senaste tiden. 

Tillsvidare gäller följande:

Från och med 28/6 gäller inget utegångsförbud längre. 

Gym får ha öppet, men med vissa restriktioner. 

För att åka lokalbuss, ta färja mellan öarna, samt vistas inomhus på t.ex. restaurang krävs det att man kan visa att man är vaccinerad sedan minst 14 dagar eller tagit ett snabbtest hos en klinik eller läkare (självtest från apoteket är inte längre giltigt).

Munskydd

Från och med 24/6 är munskydd inte längre obligatoriskt när man vistas utomhus. Undantag är platser där man inte kan hålla distans, som t.ex. marknader med mycket folk. 

Munskydd är obligatorsikt inomhus för alla fyllda 4 år. Undantag är när man äter och dricker på restauranger och barer.

Munskydd bör även bäras bland annat i lokaltrafiken och taxi.